Een linkprofiel is essentieel

Het geeft uw site autoriteit

Linkbuilding is het verkrijgen van relevante backlinks naar uw website of webshop. Indien andere websites naar uw website verwijzen bouwt uw website aanzien, ofwel autoriteit op. Hoe groter de autoriteit is, hoe hoger uw posities worden in zoekmachines als Google en Bing.
Hou er rekening mee dat websites welke richting uw website linken relevant zijn aan het onderwerp van uw website. Daarnaast is het belangrijk dat linkjes een goede naam meekrijgen, met liefst een zoekterm erin verwerkt.

Kwaliteit boven kwantiteit

Het geeft uw site autoriteit

Kwaliteit van de backlinks naar uw website is belangrijker dan kwantiteit. Met andere woorden kunt u beter 5 hoogwaardige backlinks richting uw website krijgen dan 500 laagwaardige links.
Indien de kwaliteit van de backlinks laag is kan het voorkomen dat uw website daar op wordt afgerekend. U kunt posities verliezen of zelfs een ban krijgen van zoekmachines. Wilt u voor veiligheid en vakkundigheid gaan besteed linkmanagement dan uit aan SEO Compleet.

Werk aan uw linkprofiel

Interne en externe linkstructuur

Evenzo belangrijk als externe backlinks zijn interne links. Vanuit de tekst op uw homepage zorgt u dat bezoekers organisch kunnen doorklikken op de website. Heeft u bijvoorbeeld een tekst over ‘contact met uw bedrijf’ zorg dan dat er een link in deze tekst staat opgenomen richting uw contactpagina.
Zorg daarnaast dat de linkjes een mooie naam krijgen. U kunt links een naam geven via het ‘title-attribuut’.
Hier vindt u meer over linkbuilden.

Linkbuilding tips

Waar staat mijn website nu?

Linkbuilding is een kwestie van veel geduld en een groot uithoudingsvermogen. Allereerst is het zaak te analyseren hoe uw linkprofiel er nu bijstaat en welke autoriteit uw website heeft. Dit kan via de opensiteexplorer-tool van MOZ. Indien u hier een domeinnaam invoert wordt inzichtelijk welke website(s) momenteel backlinks naar uw website hebben. Daarnaast worden pagina-autoriteit en domein-autoriteit aangegeven. Hoe hoger deze zijn, hoe beter uw website zal scoren.

Hoe krijg ik backlinks?

Backlinks van andere websites kunt u op verschillende manieren krijgen. U kunt andere websites aanschrijven om een link op te nemen naar uw website. In eerste instantie is het nuttig om startpagina’s aan te schrijven. Begin simpel en zoek de startpagina op van de plaats waar u gevestigd bent, bijvoorbeeld http://amsterdam.startpagina.nl en schrijf de beheerder aan. Vervolgens gaat u startpagina’s aanschrijven welke gerelateerd zijn aan uw dienst of product. De pagina’s zijn via Google eenvoudig te vinden.
Indien de meeste startpagina’s zijn aangeschreven kunt u een aantal algemene directory’s aanschrijven.

Neem het een stap verder

Eigen netwerk inzetten

Als alle starpagina’s en andere open sites zijn aangeschreven kunt u een stap verder gaan. Met uw onderneming of stichting komt u in aanraking met veel verschillende andere ondernemers welke een website hebben. Indien er sprake is van een partnerschap of samenwerking is het zeker de moeite waard om elkaar ook online te versterken. Neem linkjes op van elkaars website zodat samen aan een sterke online omgeving wordt gebouwd. Het is vaak een zeer kleine moeite en uw website zal er posities mee gaan stijgen.
Reageren op nieuwsberichten en op blogs is ook een goede vorm van linkbuilding. Zorg ervoor dat het niet spammy overkomt en biedt een meerwaarde met de berichten/reacties welke u achterlaat.

Let op: doe dit vooral niet!

Betalen voor een linkje is absoluut af te raden. Zoekmachines kunnen dit beschouwen als manipulatie en kunnen uw site bannen als ze dit ontdekken.
Daarnaast is linkruil met onbekende partijen af te raden. Tijdens SEO linkbuilden zult u ontdekken dat sommige partijen met ABC-opzetjes bij u terugkomen. Ga hier niet op in.

Wilt u linkbuilding voor u website of webshop uitbesteden, neem dan contact op met SEO Compleet. U kunt direct profiteren van ons netwerk!